"Unul dintre cele mai grele lucruri in viata este sa ai cuvinte in inima pe care nu le poti pronunta( James Earl Jones)" "Nu există, poate, ceva mai trist decât un om care vrea să fie vesel cu orice preţ.(Octavian Paler)" “Oamenii strica fiecare clipa de romantism prin încercarea de a o face sa dureze pentru totdeauna.(Oscar Wilde)" "Un barbat este pe jumatate indragostit de orice femeie care il asculta.(Brendan Behan)" "Toate familiile fericite sunt la fel.Fiecare familie nefericita e nefericita in propriul fel. Lev Tolstoi)" "Parfumul e istoria unei flori.(Emil Cioran)" "Omul este singurul animal care rade si plange, fiindca este singurul izbit de deosebirea dintre ceea ce suntem si ceea ce s-ar cuveni sa fim.(William Hazlitt)" "Am învăţat să iubesc, ca să fiu iubit.(O.Paler)" "Niciodată nu putem judeca viaţa celorlaţi, pentru că fiecare îşi cunoaşte propria durere şi renunţare. Una este să crezi că eşti pe drumul cel bun şi alta e să crezi că drumul tău e unic.(Paulo Coehlo)"

duminică, 14 martie 2010

Despre dragoste

"Dependenta e semnul distinctiv al oricarei povesti de dragoste pasionale. Totul incepe in momentul in care obiectul adoratiei tale revarsa asupra ta o doza ametitoare si halucinogena din ceva ce nu ai avut niciodata curajul sa recunosti ca ti-ai dorit - un amestec de droguri afective, o cursa infernala a dragostei. Apoi tanjesti dupa atentia neconditionata a celuilalt cu obsesia insatiabila a oricarui drogat. In lipsa drogului, te imbolnavesti subit, o iei razna, devii depresiv (pe langa resentimentele care te incearca fata de cel care ti-a incurajat dependenta inca de la inceput si care acum refuza sa te aprovizioneze cu marfa de calitate de care ai atata nevoie - pe care sigur o are el ascunsa pe undeva, fir-ar sa fie, pentru ca pe vremuri o primeai chiar si gratis de la el). In faza urmatoare esti slab, tremuri intr-un colt si nu mai esti sigur de nimic, ti-ai vinde pana si sufletul sau ti-ai jefui vecinii doar ca sa ai din nou chestia aia"


"Despre intimitate stiu un singur lucru: ca exista anumite legi naturale care guverneaza orice experienta sexuala dintre doi oameni, legi la fel de imposibil de ignorat ca si gravitatia. Nu poti lua pur si simplu hotararea de a te simti confortabil langa corpul altcuiva. Lucrul acesta are prea putin de-a face cu felul in care gandesc, vorbesc sau chiar arata oamenii in cauza. Magnetul misterios fie exista - ingropat adanc, undeva in spatele sternului-, fie nu. Cand nu exista (asta am invatat, in trecut, cu o claritate care mi-a frant inima), nu-l poti forta sa apara, asa cum un chirurg nu poate forta corpul unui pacient sa accepte un rinichi de la un donator incompatibil"
E. Gilbert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu